En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter
Snart är julen här och med den kommer ju all fet julmat, julgodis och andra onyttigheter. Du som vill få in lite nyttigare julmat iår, du har många bra vegetariska alternativ. Kanske du tränar mycket? Då kan det även vara bra med tillskott. Läs gärna mer om det på Fitline PM International. Du måste ju inte byta ut all julmat om du inte vill, utan kan ha en del gröna alternativ som komplement. Du ska få två bra recept!
Ingredienser
1 kg potatis
2+2 msk rapsolja
1 stor gul lök
4 nävar grönkål
75 g smör
1 msk rödvinsvinäger
Några droppar citronsaft
1 näve brödkrutonger
Salt och peppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisarna på mitten och koka dem i 5 minuter. Häll av dem, lägg på en plåt och ringla över 2 msk av oljan.
Rosta i ugnen tills de har fin färg, 20–25 min.
Skiva löken i tunna skivor och stek den gyllene i 2 msk olja tills den är karamelliserad och söt.
Smält smöret och bryn det lätt, ta från plattan och pressa ned citron, vinäger, salt och peppar. Rör runt.
Ta ut potatisen och medan den fortfarande är varm, blanda ned grönkål och lök och häll smöret över potatisen.
Rör runt ordentligt och dekorera med brödkrutongerna och lite extra grönkål!
Ingredienser
2 schalottenlökar
1 dl vitt matlagningsvin
6 timjankvistar
1 dl olivolja
Ca 800 g rotselleri
Salt och peppar
Griljering
1/2 kruka persilja
3/4 dl ströbröd
2 msk senap
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader och skala och finhacka löken. Koka den med vinet och timjankvistarna tills hälften av vinet återstår. Rör ner olivoljan i vinet
Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster. Baka rotsellerin i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Häll över lökoljan och fortsätt baka rotsellerin ytterligare cirka 45 minuter. Ös då och då.
Griljering: Mixa persilja och ströbröd till ett smul.
Pensla senapen på sellerin och strö över persiljesmulet. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och griljera rotsellerin mitt i ugnen cirka 10 minuter.